duminică, 13 mai 2012

Supraveghere si ingrijire la 11-12 luni


Somnul

Pe la aceasta varsta, majoritatea sugarilor incep sa indrageasca o anumita jucarie, o paturica sau un anumit material, cu care va dori sa doarma totdeauna. Acest obiect pe care bebelusul il allege, reprezinta pentru el o deosebita sursa de satisfactie, de securitate, de calm, iar atunci cand cineva doreste sa ii ia acest obiect, sugarul va riposta. Mama nu trebuie sa-si faca griji pentru acest obicei. Este absolut normal si majoritatea
 bebelusilor il au.

Olita

Mamele incearca in general foarte timpuriu sa il invete pe sugar sa ‘’faca’’ la olita. Este important sa fie cunoscute functiile copilului; controlul sfincterului anal se instaleaza dupa 1-2 ani, iar cel al vezicii urinare si mai tarziu. Asa cum s-a mai spus, sugarul are scaunele cam la aceleasi ore. Dupa ce mama isi da seama care sunt acele ore, va pune bebelusul pe olita la acele ore si va pronunta in acelasi timp cateva sunete, mereu aceleasi. In timp ce face acest lucru, mama va deschide un robinet cu apa. Toate adunate la un loc: senzatia de rece, pozitia de stat ‘’pe vine’’, sunetele din jurul lui, contribuie de cele mai multe ori sa-l ajute pe copil sa ‘’faca pe olita’’. Mama nu trebuie sa insiste foarte mult cu acest lucru iar daca copilul nu doreste sa faca, nu trebuie certat, deoarece poate duce la reactii de negativism si tulburari de comportament mai grave.

Incaltamintea

La aceasta varsta sugarul are nevoie de incaltaminte doar atunci cand este scos afara sau sta pe o podea rece. Se procura ghetute de dimensiuni mai mici, cu varful larg, cu talpa flexibila. Incaltamintea care are talpa tare, accentueaza tendinta la picior plat, cu care, defapt copilul se naste si care se mentine fiziologic si la copilul mic.


Daca bebelusul este ‘’stangaci’’?

Chiar daca mama vede semnele care apar atunci cand bebelusul este stangaci, ea nu trebuie sa ii interzica folosirea mainii stangi, obligandu-l sa o foloseasca pe cea dreapta. Folosirea preferential a unei maini este in general dictata de conformatia si dezvoltarea creierului si reprezinta o particularitate biologica, care nu trebuie sa fie interpretata ca un defect si de aceea nu se combate prin pedepsirea bebelusului. Cei mai multi oameni stangaci, nu au dificultati in meserie si in viata de zi cu zi.

http://despremamesicopii.ro

3 comentarii:

  1. Buna! Fetita mea are 8 luni si nu resuesc sa-i fac un prea reusesc sa-i fac un program de somn. Acum ii ies si dintii. Insa de cand o stiu se culca destul de tarziu( 22, 23, se trezeste si tarziu dimineata. Practic nu adorme imediat dupa baita. Ceva sfaturi?
    multumesc
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua
    Magazinul online copiidevis.ro a inceput un program de afiliere. a înscrierea în programul de afiliere fiecare afiliat primește un comision bonus în valoare de 200 Lei. Afiliatul primește un comision în valoare de 5% din valoarea totală a produselor comandate, pentru fiecare comandă finalizată cu succes, asociată contului său.
    Pentru detalii suplimentare accesati http://www.copiidevis.ro/program-afiliere.html sau contactatine la mail: contact@copiidevis.ro sau apeland 0752 127 683
    Multumesc pentru atentie!

    RăspundețiȘtergere